BOX

MARFURILE ROMANESTI DIN NOU PE PIATA RUSIEI PDF Imprimare Email
INVITATIE

CAMERA DE COMERT BILATERALA ROMANO-RUSA, in parteneriat cu
CONSILIUL INTREPRINDERILOR PRIVATE MICI SI MIJLOCII DIN ROMANIA
Va invita sa participati la seminarul pe care il organizam cu sprijinul Ambasadei Federatiei Ruse, al Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului Economiei, avand in vedere si rezultatele lucrarilor Comisiei Mixte Romano-Ruse desfasurate in acest an la Bucuresti, cu tema:
MARFURILE ROMANESTI DIN NOU PE PIATA RUSIEI
care se va desfasura in data de  28 noiembrie 2013, la sediul CNIPMMR din piata Walter Maracineanu nr.1-3, intrarea nr.1, etaj 1, Sala de protocol, incepand cu ora 11.00.
Scopul seminarului este acela de a da agentilor economici informatii practice, referitoare la noile oportunitati ce se deschid in urma desfasurarii lucrarilor comisiei mixte romano-ruse si a trendului de construire a unor relatii economice pragmatice cu Rusia.
Un exemplu graitor a ceea ce inseamna o relatie economica pragmatica cu Rusia o reprezinta tarile baltice. Extrem de puternic afectate de criza, cu un sprijin mai mult la nivel declarativ din partea tarilor occidentale, acestea au gasit solutii de a depasi divergentele pe care le aveau cu F. Rusa si de a dezvolta relatii economice stabile si reciproc avantajoase cu puternicul lor vecin. Rezultatul acestor relatii economice care acopera un spectru larg, a fost supravietuirea economiei tarilor baltice in timpul crizei si revenirea lor spectaculoasa incepand cu anul 2010. Singura Lithuania are un volum al comertului cu F. Rusa de 11 miliarde de euro, la o populatie de numai 3 milioane de locuitori.
Potentialul Romaniei este mult mai mare, iar o piata solida si avantajoasa cum este  piaţa rusă este mai atractivă decât cea occidental la ora actuala, pentru că oferă profituri mult mai ridicate.  Cererea în Rusia, o ţară cu o creştere economică de 4% în 2012, este mai stabilă decât în zona euro, unde creşterea a fost de numai 0,4% în a doua jumătate a anului trecut.

Programul seminarului va cuprinde o serie de informari asupra subiectelor mai sus mentionate, precum si o parte interactiva, in care fiecare participant va avea posibilitatea de a pune intrebari, de a clarifica probleme de care s-a lovit in activitatea sa legata de subiectul seminarului.Seminarul se va desfasura dupa urmatorul program:
10.30-11.00 – sosirea si inregistrarea participantilor
11.00-11.10 – cuvant de bun venit adresat de conducerea CNIPMMR
11.10-11.20 – alocutiunea d-nei Tatiana Tihon – secretar general CCB Romano-Rusa
11.20-11.30 – alocutiunea reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe
11.30-11.45 – alocutiunea reprezentantului Ministerului Economiei al Romaniei
Directia de Comert Exterior si Relatii Internationale
11.45-12.00 – alocutiunea d-lui Igor Sidorov – consilier Ambasada Federatiei Ruse
12.00 – 12.10 – prezentare de firma membru CNIPMMR
12.10-13.30 -  intrebari, raspunsuri, discutii, clarificari
Costul participarii este de 250 RON/persoana, care se va plati in numerar, la intrarea in sala
Va rugam sa confirmati participarea dvs. in atentia dnei TATIANA TIHON – secretar general al CCBRR, pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , pana la data de 20.11.2013.  
Cu stima
Tatiana Tihon
Secretar General
 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents