BOX

Sesiune de proiecte finantate din FEADR PDF Imprimare Email

Pe 19 mai incepe urmatoarea sesiune de proiecte finantate din FEADR. Pe langa cele trei masuri lansate la inceputul anului 2008, se vor primi proiectele aferente si pentru doua scheme de Ajutor de stat care însotesc Masura 123 Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.

IMM-urile din sectorul panificatie, dulciuri si produse zaharoase, inghetata, preparate alimentare omogenizate si alimente dietetic si din industria biocombustibililor pentru producerea de biodiesel si bioetanol pentru transport vor beneficia de o alocare nerambursabila de 118,13 milioane Euro in anul 2008. De asemenea, vor fi sprijinite unitatile de industrie alimentara pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile.

Cea de a doua schema de ajutor de stat „Stimularea microintreprinderilor din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere lemnoase si nelemnoase” cu o alocare nerambursabila de 110,0 milioane Euro în anul 2008, va asigura sprijin unitatilor de valorificare a produselor forestiere lemnoase (recoltarea, sortarea si transportul arborilor si producerea de cherestea) precum si a unitatilor de valorificare a produselor nelemnoase (colectarea, sortarea, ambalarea si depozitarea temporara, în vederea comercializarii, a ciupercilor de padure, a fructelor de padure si a altor produse naturale provenite din flora spontana forestiera).

In aceasta perioada sunt in pregatire inca 6 masuri ce urmeaza a fi lansate in luna iulie:

  • 111 „Formare profesionala, informare si difuzare de cunostinte”,
  • 142 „Infiintarea grupurilor de producatori”,
  • 143 „Furnizarea de servicii de consiliere si consultanta pentru agricultori”,
  • 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”,
  • 313 „Incurajarea activitatilor turistice”,
  • 431-1 „Constructie de parteneriate public-private”.

    Sursa Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents