BOX

Comunicat de presa Start - Up Nation PDF Imprimare Email

Comunicat de presa

4.800 de garantii acordate de FNGCIMM in cadrul programului Start-Up Nation 2017

– o reconfirmare a sustinerii mediului antreprenorial

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a ajuns la finalul procesului de aprobare a garantiilor pentru creditele acordate de bancile partenere - Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania si CEC Bank - in cadrul programului Start-Up Nation 2017.


« Derularea cu succes a garantarii creditelor acordate beneficiarilor programului Start-Up Nation 2017 se datoreaza unei bune coordonari operationale la nivelul Fondului, bazate pe un corp de profesionisti ai institutiei, cu o mare putere de adaptabilitate, manifestata prin crearea unor fluxuri de avizare optimizate, digitizate, care sa raspunda nevoilor pragmatice pentru un program de anvergura nationala. De asemenea buna cooperare inter-institutionala intre FNGCIMM si Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerul Finantelor Publice, alaturi de colegii de la Fondul National de Contragarantare, a contribuit la fluidizarea proceselor de analiza. » a declarat Alexandru Petrescu, Director General al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.


Lansat la mijlocul lunii septembrie 2017, mecanismul de garantare a creditelor punte s-a dovedit un instrument eficient de optimizare in derularea Programului Start-Up Nation, atat prin dinamizarea accesului la fondurile necesare implementarii proiectelor, cat si prin caracterul accesibil, generat de costurile diminuate prin facilitatea de contragaratare acordata de Fondul Roman de Contragarantare – comisionul standard reglementat de Comisia Europeana, de 3,8%, a fost redus astfel pana la 2,48%. Din totalul antreprenorilor care au accesat mecanismul de garantare a creditelor de prefinantare, cca 65% au beneficiat si de contragaratii. Majoritatea finantarilor obtinute au ca destinatie implementarea proiectelor de investitii (99%), fiind astfel confirmat rolul de catalizare a dezvoltarii economice sustenabile la nivel national.


FNGCIMM a emis, in cadrul Programului Start Up Nation 2017, un numar de 4.800 de garantii pentru creditele punte, ceea ce reprezinta peste jumatate (57%) din totalul celor 8.444 de proiecte ce au primit acordul de finantare la finele anului trecut. Cu o pondere de 56% in totalul garantiilor acordate de FNGCIMM in cadrul programului Start-Up Nation 2017, industria prelucratoare reprezinta principala destinatie a proiectelor de investii finantate, iar sectorul alimentar a atras cele mai multe initiative de business, fiind urmat de industria mobilei.


Scrisorile de garantie acordate de FNGCIMM au fost solicitate de beneficiari din toate judetele tarii, pe primele trei pozitii ale clasamentului situandu-se Regiunea Bucuresti-Ilfov urmata de judetele Cluj si Bihor.* * *


Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 30 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM SA - IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 4 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Rusia și Kosovo), FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.

 

Pentru informații suplimentare :

021.310.18.74 int.193

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Direcția Marketing, relații clienți și consiliere


 

Harta strazilor din municipiul Vaslui

800x600 1024x768 4064x2948

Noutati legislative


No Documents